Waarom Gouden Tientje Kopen

U wilt dus gaan beleggen en zoekt daar een goede manier voor, veel beleggers zullen u goud kopen aanbevelen omdat daar grote winsten mee gemaakt kunnen worden en u weinig risico loopt. Goud zal uiteindelijk altijd haar waarde weer opbrengen met daarbovenop de inflatie en dat is waarom goud kopen altijd populair is geweest en dit ook zal blijven.

Beleggen kunt u doen op vele manieren, één van de meest gangbare manieren van beleggen is het beleggen in aandelen en dergelijke. Het probleem hierbij is echter dat deze de laatste jaren niet voldoende rendement op leveren. Daarom zoeken veel beleggers hun toevlucht in het beleggen in edelmetalen en daarbij is goud veruit het populairst. Als u ook in goud wilt beleggen dan kunt u dit doen door goudbaren of gouden munten te kopen, ook kunt u kiezen voor het gemak van online goud kopen. Bij het beleggen in gouden munten kunt u vervolgens kiezen uit vele internationale gouden beleggingsmunten of een puur Nederlandse gouden munt. Als u zich afvraagt waarom een gouden tientje kopen beter is dan een andere munt dan moet ik het antwoord schuldig blijven. Het is geen kwestie van waarom een gouden tientje kopen beter is maar meer een kwestie van het kopen van een Nederlandse munt die in Nederland populair is en overal herkend wordt in plaats van een buitenlandse munt.

Wellicht is het ook gewoon een kwestie van chauvinisme waarom een gouden tientje de voorkeur geniet boven andere beleggingsmunten. Feit is dat het beleggen in gouden tientjes betrekkelijk eenvoudig is ten opzichte van buitenlandse munten. Buitenlandse munten zijn er veelal in verschillende gewichten, uitvoeringen en jaargangen. Dit maakt het herkennen van de munten een stuk ingewikkelder en dat is misschien waarom een gouden tientje kopen zoveel eenvoudiger is. Een gouden tientje is er maar in één uitvoering en dat is de uitvoering met de ‘face value’ van tien gulden. Het gewicht van een gouden tientje is altijd 6,72 gram en bevat altijd 6,048 gram goud, een gouden tientje heeft daarom altijd een puurheid aan goud van 21,6 karaat. Hiermee is een gouden tientje niet eens verschrikkelijk duur om te kopen, voor iets meer dan 200 euro heeft u al een gouden tientje in uw bezit. U mag dit als reden zien waarom goud kopen best betaalbaar is. Het enige verschil tussen de diverse gouden tientjes in het jaartal waarin ze geslagen zijn en het aantal geslagen munten per jaar. Het is te lang geleden om te achterhalen waarom het gouden tientje in het jaar van introductie zo weinig geslagen werd. Wellicht had dit te maken met het feit dat het nieuwe gulden stelsel in het jaar 1818 nog nieuw was en men nog niet precies wist of er vraag was en wat deze vraag zou zijn. De jaren daarna werden er echter veel meer geslagen en misschien was dit wel omdat het goud kopen populair werd. Ook is het niet duidelijk waarom het gouden tientje niet elk jaar geslagen werd gedurende de 115 jaar dat het geslagen werd, waarschijnlijk heeft dit met de vraag van dat moment te maken. Omdat het gouden tientje een Nederlandse munt is zal deze ook altijd geaccepteerd worden bij Nederlandse handelaren. Ook dit mag u zien als een reden waarom een gouden tientje kopen een goede manier van beleggen is.

Het mag u wel duidelijk zijn waarom een gouden tientje kopen een goede manier van beleggen is. Het feit dat het een gouden munt is die uit Nederland afkomstig is, voor een redelijk bedrag is aan te kopen, er een groot aantal van beschikbaar is en een mooie hoeveelheid goud bevat, mag reden zijn waarom een gouden tientje de beleggingsmunt van uw keuze is. Uiteindelijk zal natuurlijk wel de koers van goud omhoog moeten gaan omdat daar uw winst van af hangt. Gezien de historische ontwikkeling van de goudkoers zit dat wel goed, er is altijd een vraag naar goud geweest en de laatste tien jaar neemt deze vraag alleen maar toe. Dit is waarom een gouden tientje kopen op dit moment nog steeds als goede belegging gezien mag worden waar u ook op de korte termijn nog wat winsten uit kunt halen maar zeker op de langere termijn mooie winsten mee kan maken.