Waarde Gouden Tientje

Bij het beleggen in een gouden tientje gaat het natuurlijk om de waarde van goud. U koopt een gouden tientje voor een bepaald bedrag en verkoopt het voor een hoger bedrag, het verschil is uw winst en zo simpel zou het moeten zijn. De vraag is alleen wanneer of het de moeite waard is om een gouden tientje te kopen en wanneer het gouden tientje verkopen het beste is?

Dit is natuurlijk de vraag waar het allemaal om draait bij het beleggen in een gouden tientje en bij alle beleggingen in het algemeen. Uiteindelijk is het beleggen in een gouden tientje gewoon een andere vorm van beleggen waarbij u zelf heel goed op moet letten en weten waar u mee bezig bent. De waarde van een gouden tientje zal toe moeten nemen om u een mooie winst te bezorgen, gebeurd dit niet dan maakt u geen winst. Gelukkig voor u en alle andere beleggers gaat het bij het beleggen in gouden tientjes om de goudwaarde en niet om andere zaken waar verzamelaars zich mee bezig houden. Verzamelaars zullen meer aandacht besteden aan het jaartal waarin een gouden tientje geslagen is. Er zijn namelijk een aantal jaargangen waarin er weinig gouden tientjes geslagen zijn, van zelfsprekend hechten verzamelaars meer waarde aan een gouden tientje dat in die jaren geslagen is. Dat is natuurlijk wel te begrijpen, u zult maar net één van de 61 gelukkigen zijn die een gouden tientje uit 1892 bezit. De beleggers onder ons zullen nu zeggen dit gouden tientje verkopen heel wat geld oplevert en dat is ook zo. Hoeveel weet alleen niemand omdat deze gouden tientjes vrijwel nooit op de markt komen. Het zal ook altijd een andere verzamelaar zijn die deze gouden tientjes koopt en er veel meer voor betaald dan de goudprijs Hierdoor zal dit gouden tientje een waarde krijgen die het niet verdient gezien de hoeveelheid goud in de munt.

Toch is dit zoals het werkt met beleggingsproducten die ook onder verzamelaars gewild zijn. De waarde van een gouden tientje wordt bepaald door de hoeveelheid goud dat in het tientje verwerkt zit. Een gouden tientje heeft een gewicht van 6,72 gram waarvan 6,048 gram puur goud is, dit geeft een gouden tientje een goudgehalte van 21,6 karaat. Het gewicht van een gouden tientje zorgt er voor dat het een gouden munt is die voor veel mensen te betalen is. Bovendien is het een Nederlandse munt die ook nog eens een ‘face value’ in guldens heeft, twee zaken die het hart van veel vaderlandse beleggers sneller zal doen gaan kloppen. De waarde aan goud van een gouden tientje hangt af van de internationale goudprijs. Kijk goed uit met aanbieders die een vaste prijs weergeven, u zult op dat moment de waarde zelf moeten controleren aan de hand van de internationale goudprijs en het gewicht aan goud in een gouden tientje. Het komt helaas maar al te vaan voor dat mensen op deze manier te veel betalen voor hun aankoop. Zodra het gouden tientje een waarde heeft die het verdiend kunt u dit rustig aankopen want het is een belegging in goud en beleggingen in goud zullen zoals u weet altijd hun geld op brengen. Dit zal u zelf zien als u uw gouden tientje verkopen wilt aan de hand van de aanbiedingen die u krijgt.

De waarde van een gouden tientje zal moeten toenemen als u winst uit uw beleggingen wilt halen. Gelukkig voor u is goud een edelmetaal dat altijd in waarde toeneemt, het zal niet altijd op de korte termijn zijn maar uiteindelijk zal uw belegging geld opleveren. Voor beginnende beleggers of voor beleggers die aan andere vormen van beleggen gewend zijn is het soms moeilijk te begrijpen. De waarde van goud kan zoals de laatste jaren gebeurd snel toenemen, dit is dan ook een geschikte tijd voor korte termijn beleggingen. Over het algemeen moet u er echter rekening mee houden dat een gouden tientje in waarde toe neemt op de langere termijn. U zult dan ook het geduld op moeten brengen om uw belegging vast te houden en pas uw gouden tientje verkopen als de waarde voldoende gestegen is om de opgelopen inflatie terug te krijgen. Dat is waar het bij beleggen om gaat en waar u de lange adem voor moet hebben, als dit hebt dan liggen mooie beleggingswinsten voor u in het verschiet.