Gouden Tientje Verkopen

Als u uw aangekochte gouden tientje een langere tijd in uw bezit hebt gehad dan komt de tijd dat u uw goud verkopen moet. Hierbij is moeten wellicht een groot woord maar als uw doel was in goud beleggen dan moet u het wel verkopen om echt winst te maken, alleen met een winst op papier bent u er immers nog niet.

Voor de verkoop van goud kunt u over het algemeen terecht bij dezelfde handelaar als waar u uw goud aangekocht hebt. Deze handelaar zal aan de hand van de door u opgegeven informatie en de goudkoers op dat moment een bod op uw goud uitbrengen. Net als bij de aankoop van beleggingsgoud zult u dus ook voor het verkopen van uw beleggingsgoud de goudkoers goed in de gaten moeten houden. Voor het verkopen van een gouden tientje kunt u vaak ook bij een verzamelwinkel terecht. Voor het verkopen van goudbaren zult u echter altijd naar een handelaar moeten die gespecialiseerd heeft in de verkoop en aankoop van beleggingsgoud. Alleen deze handelaren verkopen immers goudbaren en hebben klanten om uw goudbaren weer aan te verkopen. Als u een gouden tientje verkopen wilt moet u ook gewoon op de goudkoers letten als u het juiste verkoop moment vast wilt stellen. Dit komt omdat u voor de verkoop van een gouden tientje een prijs betaald krijgt die vast gesteld is aan de hand van de op dat moment geldende koers van goud.

Het verkopen van een gouden tientje kunt u op twee manieren doen, u kunt uw gouden tientje zelf af leveren bij een handelaar opdat uw handelaar op dat moment het goud zelf kan controleren op echtheid. Sommige handelaren bieden u ook de mogelijkheid om een gouden tientje te verkopen door het naar hun op te sturen. Deze verzending zal aangetekend gebeuren op de door de handelaar aangegeven manier, dit is noodzakelijk omdat de handelaar dan ook de verzekering van uw verzending kan regelen. Het zou immers jammer zijn al u uw gouden tientje verkopen wilt om daar winst mee te maken en het gaat onderweg verloren. Zodra uw gouden tientje bij uw handelaar binnen is gekomen krijgt u een bevestiging van ontvangst en zal uw handelaar uw gouden tientje op echtheid controleren. Nadat dit gebeurd is zal uw handelaar u een bod voor de aankoop van uw gouden tientje uitbrengen. Als u dit bod accepteert dan zal uw handelaar u betalen, als u dit bod te laag vindt dan zal uw handelaar uw gouden tientje terug sturen en gaat de verkoop van het gouden tientje niet door.

Natuurlijk is uw handelaar geen filantropische instelling, een gouden tientje verkopen zal dan ook altijd iets minder opleveren dan de aankoopprijs van een gouden tientje. Voor het verschil in prijs moet uw handelaar het gouden tientje op echtheid controleren en een voorraad goud bewaren. Toch zal dit verschil niet zo ontzettend groot zijn, ook op de marges van inkoop wordt er door goudhandelaren onderling een stevige concurrentie op na gehouden. Van deze concurrentie kunt u bij het verkopen van een gouden tientje profiteren door een bod van verschillende handelaren te vragen. Net als bij de aankoop van goud is het bij het goud verkopen dus ook verstandig om een beetje te gaan shoppen bij verschillende handelaren om te kijken waar u het beste bod ontvangt. Als u zoals zoveel mensen een overvolle agenda hebt dan is het goed als u dit online kunt doen. Er zijn ook online handelaren die een dagelijks aangepaste prijslijst op hun website hebben staan. Handelaren zouden natuurlijk geen handelaren zijn als u niet met ze kunt onderhandelen.

Als u een gouden tientje verkopen wilt waarvan u zeker weet dat het een bijzonder exemplaar is dan kunt u altijd contact opnemen met uw handelaar om een betere prijs te krijgen. Uw handelaar is er zich als geen ander van bewust dat het ene gouden tientje het andere niet is en wil daarom graag met u onderhandelen. De verkoop van goud vereist dan ook bijna net zoveel aandacht als de aankoop er van. Dit is goed te verklaren want de verkoop bepaalt immers of u winst maakt met uw beleggingen en hoeveel winst u maakt. Ga daarom niet over één nacht ijs en bepaal van te voren wat de handelaar van uw keuze is zodat u snel kunt handelen als het eenmaal zover is.