Gouden Tientje Sparen

Het doel van het kopen van een gouden tientje is vaak het behalen van een mooie winst uit uw beleggingen. Toch is dat niet altijd het geval, u kunt ook het gouden tientje sparen puur vanwege het feit dat het goud is. Zoals u weet heeft goud sparen een aantal voordelen die u bij elke ander vorm van sparen niet hebt en daar kunt u dus van profiteren.

Een gouden tientje sparen kunt u op verschillenden manieren doen, u kunt het doen door het af sluiten van een spaarplan. Hierbij hebt u dan geen fysiek goud in uw bezit en u bent in grote mate afhankelijk van het handelen van de beheerder van het spaarplan. U kunt echter wel profiteren van de voordelen die het sparen van goud u op kunnen leveren. Als u liever zelf fysiek uw gouden tientjes in uw bezit hebt dan is het sparen van een gouden tientje ook zeker een optie. Deze vorm van sparen levert u een heleboel flexibiliteit op want u kunt zelf bepalen wanneer u een gouden tientje koopt en hoeveel u er aan schaft. U hebt de mogelijkheid om een keer een geplande aankoop over te slaan als bijvoorbeeld uw wasmachine het begeeft. Bij veel spaarplannen hebt u deze mogelijkheid niet omdat u nu eenmaal een bepaalde inleg moet doen, hierbij maakt het niet uit of het goud spaarplannen of gewone spaarplannen zijn. Een tientje sparen dat van goud gemaakt is biedt u alle vrijheden die u zich kunt wensen en zal u op den duur een buitengewoon mooi rendement op leveren.

Het rendement is de reden waarom u tot sparen of gouden tientje sparen over gaat, u hebt immers de keuze tussen al uw geld besteden en het sparen van uw geld. Als u uw geld besteedt dan hebt u niets te sparen maar als u spaart dan hebt u geld te besteden als dit nodig is, een appeltje voor de dorst zeg maar. Een normale spaarrekening zal u een lage rente opleveren, vaak is deze rente niet eens voldoende om de inflatie van uw geld tegen te gaan. U kunt dus stellen dat sparen op de traditionele manier, in tegenstelling tot goud sparen, bijna het weggooien van uw geld is. De enige manier om een hogere rente te krijgen is het voor langere tijd vastzetten van uw geld maar dan kunt u er niet altijd over beschikken als u dat wilt. Het gouden tientje sparen is een manier van sparen die altijd de inleg op zal brengen en daarbovenop de inflatie goed zal maken, het moet zelfs wel heel gek gaan als u geen extra winst gaat maken.

Dit laatste is precies de reden waarom gouden tientje sparen nu juist zo’n goed idee is. Niet alleen maakt u gebruik van de waardevastheid van goud, u profiteert ook van het feit dat goud altijd de inflatie op zal leveren en meestal ook een mooie winst oplevert. Het sparen van een gouden tientje is dan ook een manier van sparen waarbij u niet afhankelijk bent van de rente die de bank bereid is u te geven maar waarbij u zelf uw rente bepaald door het juiste moment van aankoop te bepalen. Als u liever uw gouden tientjes niet verkoopt maar wel graag spaart dan kan dat ook want u bent zeker niet verplicht om uw gouden tientjes te verkopen. U bent immers eigen baas en u kunt zoveel tientjes van goud sparen als u maar wilt.11

Als u fysiek gouden tientje sparen tot uw doel hebt gemaakt zult u echter wel op moeten letten op de opslag van uw gouden tientjes. Een gouden tientje mag dan wel geen kapitalen koste bij aankoop maar als u er een aantal verzameld hebt dat tikt het toch lekker aan. Voor dat u het weet levert het sparen van gouden tientje u een behoorlijk kapitaal op en dat wilt u wel veilig opbergen. Het is dan ook belangrijk dat u zorgt voor een veilige opslag en een kluis is daarbij een absolute vereiste. Als u die niet hebt dan kunt u ook kiezen voor de opslag die door veel andere goud spaarders gebruikt wordt. U kunt daartoe een kluis ruimte huren bij een gespecialiseerd bedrijf of bij uw eigen bank en daar het tientje sparen dat van goud gemaakt is.