Goud Zilver Verschillen

U weet natuurlijk dat goud en zilver verschillen in tal van eigenschappen en u weet ook dat vrijwel iedereen dat weet. Toch komt het maar al te vaak voor dat niet iedereen op de hoogte is van alle verschillen die goud en zilver hebben. Daarom kunt u op deze pagina de belangrijkste verschillen lezen die met beleggen te maken hebben.

Het meest voor de hand liggende verschil is natuurlijk de kleur, zilver heeft een grijze kleur net iets lichter dan ijzer of tin. Goud heeft een gele kleur die te vergelijken is met de kleur van bijvoorbeeld messing dat toegepast wordt in deurknoppen of scharnieren. Goud of zilver zijn dan ook vaak eenvoudig te herkennen als ze zuiver zijn. Goud heeft de eigenschap van kleur te veranderen als het met andere metalen een legering aan gaat. Dit wordt echter wel vaak gedaan omdat goud een erg zacht metaal is, door zilver of koper toe te voegen zal het goud harder worden. De kleur veranderd dan echter en wordt een stuk lichter en bij het aan goud zilver toevoegen en roder bij de toevoeging van koper. Een grotere hoeveelheid zilver toevoegen heeft wit goud als uitkomst terwijl rood goud door de hoeveelheid koper veroorzaakt wordt. Goud en zilver verschillen ook in zaken als gewicht en zoals eerder genoemd hardheid, door andere metalen toe te voegen wordt goud harden en dat is vooral handig voor het slaan van munten of het maken van sierraden omdat deze dan minder snel beschadigen. Ook de chemische eigenschappen zijn erg verschillend waarbij goud veel minder snel chemische verbindingen aan gaat dan zilver.

De grootste goud zilver verschillen komt u tegen als u deze twee edelmetalen gaat bekijken als beleggingsoptie. U kunt in beide edelmetalen heel erg goed beleggen en beide metalen kunnen u mooie winsten opleveren. Zodra u wilt gaan beleggen zult u de goud zilver verschillen goed moeten vergelijken en afwegen. Hierbij moet u letten op zaken als winstgevendheid en koersontwikkeling maar ook op bijvoorbeeld de opslag als u fysiek goud of zilver wilt kopen. Dit komt omdat de prijs van zilver veel lager is dan de prijs van goud. Daardoor kunt u voor eenzelfde bedrag veel meer zilver kopen dan goud. Tel hierbij op dat goud bijna twee maal zo zwaar is als zilver en u kunt zich voorstellen dat u voor zilver meer opslagruimte nodig hebt. Als u fysiek zilver in huis wilt hebben dan moet u dus voor een grotere kluis zorgen om uw voorraad zilver in te bewaren. Voor goud zou u dit probleem niet hebben omdat een mooi bedrag aan goud nog steeds een klein klompje is.

De prijs van goud is veel hoger dan de prijs van zilver, medio 2011 staat de goudprijs zelf rond de 1600 dollar per troy ounce terwijl de zilverprijs op ruim 40 dollar per troy ounce staat. De verschillen in prijs ontwikkeling hebben de goud zilver ratio enorm scheef getrokken en beleggers hoeden daar niet van omdat zilver volgens hen dan te goedkoop is ten opzichte van goud. In goud beleggen is veruit de meest bekende vorm van beleggen in edelmetaal. Goud heeft beleggers het laatste decennium grote winsten opgeleverd en het einde is nog niet in zicht. De prijs van goud gaat dan ook met grote stappen vooruit terwijl zilver veel kleinere stappen maakt. Door de economische crisis die in 2008 begon stapten beleggers massaal over op goud beleggen omdat goud als veilige haven wordt gezien als het op de aandelenmarkt minder gaat. Een andere vorm van beleggen in edelmetaal is in zilver beleggen en dit wordt ook op grote schaal gedaan. Beleggingen in zilver is heel goed mogelijk al schommelt de koers van zilver wel erg. Beleggers maken hier dankbaar gebruik van om korte termijn beleggingen te doen en daarmee snel winsten binnen te halen. De laatste jaren is zilver de achterstand die het heeft op de prijs van goud aan het inhalen waardoor zilver beleggen ook erg veel op brengt. Welke vorm van beleggen in edelmetaal het beste bij u past zult u zelf moeten ondervinden. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om uw beleggingen te spreiden en in beide edelmetalen te beleggen. Op die manier zorgt u er voor dat de goud zilver verschillen u geen parten gaan spelen en u kunt later altijd nog een definitieve keuze maken.