Goud Kopen

Het kopen van goud kunt u doen voor een paar redenen, deze redenen zijn geheel persoonlijk en moet ieder voor zich zelf uitmaken. U kunt bijvoorbeeld een gouden tientje kopen als met het doel daarin te beleggen of u kunt dit doen om deze te verzamelen. Uiteindelijk zijn er echter een aantal zaken waar u goed op moet letten als u goud koopt en die veranderen niet als het doel van uw aankoop veranderd.

Goud kopen wordt door heel veel mensen gedaan, niet alleen beleggers en verzamelaars maar door mensen die bijvoorbeeld de industrie vertegenwoordigen of zelfs overheden of banken. De helft van de jaarlijkse productie van goud wordt opgekocht door overheden en banken om als goudvoorraad te dienen. Bij de industrie moet u zich voorstellen dat dit de elektronica industrie is die goud gebruikt in bijvoorbeeld computer chips of andere technologie, de farmaceutische industrie voor gebruik in medicijnen, voor het gebruik door tandartsen en natuurlijk voor het maken van sierraden is het kopen van goud zeer gebruikelijk maar toch slechts een klein deel van de jaarlijkse productie. Na de overheden en banken is het grootste deel van de jaarlijkse productie bestemd voor de beleggingsmarkt.

Als u beleggingsmunten of baren van goud kopen wilt dan moeten deze eerst gemaakt worden. Goudbaren worden speciaal vervaardigd voor de beleggingsmarkt door erkende bedrijven. Deze worden gemaakt van 400 troy ounce baren die door de goudwinning industrie vervaardigd worden. Deze zelfde 400 troy ounce baren worden ook door overheden en hun centrale banken op voorraad gehouden en zult u nooit op de markt tegen komen. De goudwinning industrie introduceert haar goud ook op een andere manier op de markt, beleggingsmunten worden vervaardigd van goud dat direct van de producenten afkomstig is. Dit is een manier om het kopen van goud te bevorderen en een steun voor de goudwinning industrie. Er zijn dan ook vele beleggingsmunten waar u uit kunt kiezen. Hoewel een gouden tientje voor goud kopen nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft wordt het al sinds 1933 niet meer geslagen. Alle gouden tientjes die te koop worden aangeboden hebben dit overleefd in het bezit van verzamelaars of beleggers, vele tientjes zullen verloren zijn gegaan doordat het goud voor andere doeleinden gebruikt werd. Een gouden tientje kopen kan daarom zomaar een historisch belegging zijn omdat het niet duidelijk is hoeveel gouden tientjes er nog zijn, het enige aanknopingspunt is dat ze nog regelmatig aangeboden worden.

Als u goud kopen wilt moet u goed beslagen ten ijs komen, dat wil zeggen dat u uw huiswerk gedaan moet hebben en moet weten waar u het over heeft. Voor u aankoop hebt u eigenlijk twee mogelijkheden, u kunt naar een winkel gaan, daar uw goud kopen en dit vervolgens mee naar huis nemen of u kunt online uw aankopen doen en het thuis laten bezorgen. Als u naar een winkel gaat met als doel een tientje van goud kopen om daarin te beleggen dan moet u goed opletten wat voor winkel dat is. Bij een verzamelwinkel loopt u grote kans dat u gouden tientjes vindt waar u teveel voor moet betalen als u er in wilt beleggen. Dit komt omdat dit vaak niet de meest gangbare gouden tientjes zijn en verzamelaars bereid zijn om hier meer voor te betalen. U kunt ook een gouden tientje kopen bij een beleggingswinkel waar u gewoon de goudprijs moet betalen.

Veel mensen kiezen er echter voor om goud kopen online te doen, het voordeel hiervan is dat u de deur niet uit hoeft en u niet met uw nieuwe aankoop over straat hoeft. Online een gouden tientje kopen en dit thuis laten bezorgen is een manier van beleggen of sparen die niet alleen gemakkelijk is maar die ook gewoonweg minder tijd vergt. U kunt de goudkoers continue in de gaten houden en op elk gewenst moment online een bestelling plaatsen. Het plaatsen van een bestelling kost heel weinig tijd en u kunt daarna, als u meer tijd hebt, de betaling van uw bestelling regelen. Als de betaling gedaan is wordt uw bestelling verwerkt en uw goud thuis bezorgd. Het beleggen in goud of het sparen er van was nog nooit zo eenvoudig en dit zal uiteindelijk uw winst ten goede komen omdat er veel minder kosten mee gemoeid zijn.