Goud in Nederland Kopen

Als u wilt beleggen in goud dan zult u goud moeten kopen, dit een tijd bewaren totdat de prijs voldoende gestegen is en het vervolgens verkopen. De vraag is alleen waar u dit goud koopt, gelukkig hoeft u er niet zo ver voor op pad te gaan. U kunt gewoon goud kopen in Nederland en in euro’s af rekenen, wel zo makkelijk en een stuk vertrouwder.

Dit laatste is natuurlijk precies waar het om gaat, als u een grote uitgave doet zoals een hoeveelheid goud kopen dan wilt u een vertrouwd gevoel hebben. Dit gevoel wilt u hebben bij zowel de aankoop alsook bij de handelaar waar u uw aankoop doet. Het laatste dat u daarbij wilt is een andere taal moeten spreken die u niet zo goed machtig bent. Gelukkig zijn er meerdere handelaren die goud verkopen en waar u in het Nederlands goud kopen kunt. Naast de taal zijn er nog meer voordelen aan goud in Nederland kopen, hierbij kunt u denken aan de BTW. Over het kopen van Nederlands goud hoeft u geen BTW te betalen, dit betekent dus dat u zomaar 19% over uw aankoop bespaard. In andere landen zijn de regelingen soms anders maar in België geld de zelfde regeling al voor goud in Nederland kopen.

Als u goud in Nederland kopen wilt dan hebt u een ruime keuze aan handelaren waar u uw aankopen kunt doen. Er zijn diverse winkels die zich gespecialiseerd hebben in het verkopen van beleggingsgoud en waar u verschillende hoeveelheden, vaak uit voorraad, aan kunt kopen. Als u liever voor een gouden tientje kopen kiest of een andere beleggingsmunt dan kunt u ook terecht bij winkels die zich in verzamelmunten gespecialiseerd hebben. Let hierbij wel op dat Nederlands goud kopen bij deze laatste categorie winkels soms duurder uit kan vallen omdat deze winkels meestal met verzamelaars zaken doen. De kans is groot dat u meer bijzondere munten te koop worden aangeboden en dat u daarvoor ook meer moet betalen. Als u goud in Nederland kopen wilt met als doel daarin te beleggen dan maakt de zeldzaamheid van de munten u niet zoveel uit want u wilt winst maken met uw beleggingen en niet meer dan de goudprijs betalen.

U kunt ook Nederlands goud kopen bij online winkels, deze online winkels hebben als voordeel dat ze veel minder kosten maken dan normale winkels en daarom met een kleinere marge kunnen werken. Een veel groter voordeel voor u aan dit Nederlands goud is dat u vanuit uw luie stoel of juist vanachter uw bureau stoel uw bestelling kan regelen. Als u een online aankoop gedaan hebt dan kunt u vervolgens naar de handelaar toe gaan om uw bestelling af te halen of u kunt uw bestelling thuis laten bezorgen. Bestellingen voor hele grote bedragen moeten zonder meer afgehaald worden omdat deze niet verzonden kunnen worden. Goud in Nederland kopen bij een online handelaar en dit thuis laten bezorgen kan over het algemeen tot een aankoop bedrag van 5000 euro. Dit bedrag is vastgesteld door de verzekering die voor de verzending per aangetekende post wordt afgesloten. Natuurlijk moet u wel wat kosten betalen voor uw verzending, de kosten voor verzending liggen meestal rond de tien euro per bestelling. Dit betekend echter wel dat u deze kosten bij de aankoop prijs van uw Nederlands goud op moet tellen. Deze koste moet u vervolgens eerst terug verdienen met de winst die u met uw goud gaat maken.

Er zij dus meerdere mogelijkheden voor goud in Nederland kopen en u zult deze goed tegen elkaar moeten afwegen voordat u een beslissing hierin neemt. Gelukkig staat hierbij het internet tot uw beschikking en kunt u vrijwel alle informatie vinden die u nodig hebt. Als u onverhoopt informatie wilt hebben die u niet kunt vinden dan raden wij u aan om contact op te nemen met een handelaar en om deze informatie te vragen. Handelaren zijn maar al te graag bereid om u van dienst te zijn omdat ze dan hopen dat u voor Nederlands goud kopen naar hun zal gaan. U moet zich vooral niet gek laten maken door alles wat u leest en wat u hoort, u moet uw eigen plan maken en uw eigen beslissingen nemen met de informatie die u aangereikt krijgt. Of u daarna goud in Nederland kopen gaat of juist over de grens terecht komt is helemaal aan u, voor de prijs van goud zal het niet uitmaken, de meeste handelaren hanteren de internationale goudprijs en baseren hun verkoop prijs hier op. Als dit niet gebeurd dan zal de prijs vrijwel nooit lager liggen en hebt u een grote kans om meer te betalen. Ons advies is daarom ook om goud te kopen in Nederland bij een betrouwbare online handelaar. Deze zal u snel en goed van dienst zijn en u kunt eenvoudig contact opnemen als dat nodig zou zijn. Dit kunt u in ieder geval doen om uw handelaar te leren kennen en een vertrouwd gevoel op te bouwen, het gaat tenslotte vaak om heel veel geld en u wilt er wel zeker van zijn dat de betaling voor uw Nederlands goud in vertrouwde handen terecht komt.